22 de febr. 2011

Escric perquè...

     M’agrada escriure, m’agrada, m’agrada perquè sí. No he fet mai un diari, però escric des que me’n recordo. Primer els poemes sense rima a les amigues, les inacabables cartes al novio fent la “mili”, la experiència de ser mare: aquell sentiment més gran que jo mateixa esclatava sobre un paper.
 Passada l’època de color de rosa explicar en silenci les angoixes, els patiments, les frustracions, els desenganys i les sotragades, només per teràpia. Em semblava que un cop escrites les tristeses no m’engolien.
La passió per la lectura me la va encomanar el meu avi, el primer amic i fantàstic cangur. Em llegia novel·letes de l’oest que duia a la butxaca de la camisa i a mi m’agradava tant! No només llegia, feia els gestos dels que es barallaven i el so del “bang” de les pistoles i tot ell tan llarg com era queia ferit a terra.
Més tard sent lectora sentia una profunda admiració pels autors que llegia i encara ara penso: Com m’agradaria saber escriure així!
Intento imitar als escriptors que m’agraden, aquella paraula, aquella frase curiosa o tan quotidiana, però tan ben posada. Porto a la bossa una petita llibreta i apunto qualsevol cosa que em sembla bonica o pot servir-me per algun text. M’he sorprès més d’una vegada pensant com si escrivís, m’encanto amb un núvol o una pedra i fàcilment els hi poso vida pròpia.
Avui mateix ajudo a la meva amiga en aquest terrat que intento netejar de fulles seques, també podria ser d’una dona que va matar al marit per cobrar l’assegurança i fer-se rica. Fins i tot podria ser meu, amb la casa i el bosc que l’envolta, heretat d’un oncle que no sabia que tenia...
Renoi! Aquest vent arremolinat m’escampa les fulles que he anat amuntegant i les molt juganeres no es deixen arreplegar!  Em fa llàstima ficar-les en una bossa de plàstic i llençar-les a les escombraries. S’ho passen tant bé saltironant, ballant i fent rotllanes, que les deixo estar perquè juguin amb el vent.


8 comentaris:

  1. bon dia, el blog molt maco, l'escrit encara més...

    ResponElimina
  2. Si no poses el nom no sé qui ets, però moltes gràcies.

    ResponElimina
  3. Ja has començat el teu somni, ja tens el blog per penjar-hi les teves aventures sorprenents i ara tots en podrem gaudir. Que el “disfrutis”!

    ResponElimina
  4. Felicitats !!
    Benvinguda al meravellós món dels blocs.
    Hem guanyat una lletraferida.
    Ens ho passarem bé.

    ResponElimina
  5. Montserrat Morera24/2/11 08:38

    Hola, bon dia: M'agrada molt com escrius i t'hem trobat a faltar al grup. Si no et vam dir res va ser perquè ho vam fer amb les que eren de Manresa i prou. Ara que ens hem retrobat, mira't el nostra blog i així et posaràs al dia de les nostres "creacions".
    Felicitats, i endavant!
    Una abraçada,
    Montserrat

    ResponElimina
  6. Ma Rosa! Bon dia i enhorabona pel bloc!!!! Ja ho has fet!!! Et seguiré llegint amb un gran interès! Què vagi molt bé tot amb el teu nou bloc!

    ResponElimina
  7. Hola! Felicitats pel teu blog! Ara ja tens un espai on podràs plasmar les teves il·lusions i neguits. Ànims i segueix endavant!
    (Puri i Laura)

    ResponElimina
  8. Moltes gràcies a tots per la vostra càlida benvinguda. Un gran petó!!!

    ResponElimina